Na otvaranju turnira remi

Domaćini uz pomoć suca izbjegli poraz

Reprezentacije Emirata i Bahraina će ponovo na teren za pet dana, domaćini igraju protiv Indije, Bahrain kontra Tajlanda.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2019. u 20:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na otvaranju azijskog prvenstva, domaća reprezentacija Ujedinjenih Arapskih Emirata nije uspjela svladati Bahrain.

U zanimljivom dvoboju na kraju nije bilo pobjednika, završilo je 1:1. Na Zayed Sports City stadionu, domaći nogometaši su imali više od igre, ali su na kraju dosta sretno uspjeli nekako izvući bod.

Ismail Al Hamadi i Ali Ahmed Mabkhout su stvarali puno problema obrani Bahraina u prvih 15-tak minuta ovog dvoboja. Al Hamadi je imao dvije dobre prilike, Mabkhout jednu, ali je mreža raspoloženog golmana Alawija ostala netaknuta. Kako je utakmica prolazila, tako se i Bahrain oslobađao pritiska, te je više prijetio iz kontranapada ali bez završnice.

Na kraju su za svoje promašaje domaćini kažnjeni. Mohamed Al Rohaimi nakon ubacivanja Sayeda Redhe postiže gol za vodstvo gostiju u 78.minuti. Minimalnu prednost reprezentacija Bahraina je držala do 88.minute, a onda je sudac Adham Mohammad Makhadmeh iz Jordana odlučio malo pomoći domačinu. Dosudio je jedanaesterac i to sam malim zakašnjenjem nakon konzultacija s pomoćnikom, iako se činilo kako Mohamed Marhoon nije igrao rukom. Poklon je u gol pretvorio Ahmed Khalil svega osam minuta nakon što je ušao u igru.

Reprezentacije Emirata i Bahraina će ponovo na teren za pet dana, domaćini igraju protiv Indije, Bahrain kontra Tajlanda.

Drugog dana turnira na rasporedu su tri utakmice. U skupini B igraju Australija - Jordan i Sirija - Palestina, dok se u skupini A sastaju Indija i Tajland.

Kopirati
Drag cursor here to close